De start van het nieuwe seizoen

Het wordt langzaam aan tijd om met het nieuwe seizoen te beginnen. De teeltplannen zijn al in december opgesteld en het zaad hiervoor is aangeschaft. Nu moet alleen nog het weer een beetje gaan meewerken want de bodem kan met al die nattigheid niet bewerkt worden. Daarbij moet ook nog eens een paar m3 zand verdeelt worden dat vrijgekomen is bij het plaatsen van het tuinhuis. 

Lees meer »

Inrichten van de nieuwe tuinkas

De afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met het inrichten van de nieuwe tuinkas. Als eerste heb ik de regenton aangesloten. Ik wil hierop nog een stuk slang aansluiten en door de fundatie voeren zodat ik de planten in de kas eenvoudig water kan geven.

Lees meer »

De nieuwe tuinkas

Afgelopen week hebben ze de nieuwe tuinkas geplaatst. Leuk om te vertellen is dat deze kas is gemaakt van tweedehands kasmaterialen uit de professionele tuinbouw. Sinds begin jaren 90 is de firma Stappaerts gespecialiseerd in het vermaken van industriële tuinbouwserres naar kleinere hobbyserres. In België spreken ze van een serre i.p.v. een tuinkas en wat wij een serre noemen heet daar weer een veranda.

Lees meer »