Black velvet

Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt door de bartender van Brooks’s Club in London in 1861, ter gelegenheid van het overlijden van Prince Albert. Het symboliseert de zwarte of purperen armbanden die door de rouwenden gedragen worden.

Lees meer »

Pudding van de oude abt

Dit originele recept heb ik van mijn kookclub jaren geleden. Het is een recept van de portugese Abt van Priscos (1834-1930) Deze Abt genoot nationale bekendheid vanwege zijn kookkunst.

Lees meer »

Beef Wellington

Een heerlijk gerecht voor de feestdagen dat je vrijwel geheel van te voren kunt klaarmaken. Op de dag zelf bak je het in ca. 30 minuten af. Iedereen zal onder de indruk zijn van dit mooie gerecht en met smaak opeten.

Lees meer »

Mousse van ruisvoorn met een kruidensausje

Een heel mooi recept uit de Franse keuken voor onze mooiste inheemse vis; de ruisvoorn. Deze prachtig gouden vis met vuurrode vinnen kom je zowat in elke boerensloot tegen. Wil je hem vangen moet je heel rustig te werk gaan met een broodvlok of made.

Lees meer »

Roerei met tuinkruiden

Dit receptje lijkt eenvoudiger dan het is, maar oefening baart kunst. Met de onderstaande instructievideo zal het best wel lukken. Het is in ieder geval de moeite waard

Lees meer »

Rood gestoofde stoofpeertjes

Roder als deze rood gestoofde stoofpeertjes zul je ze niet krijgen. Een fantastisch bijgerecht voor bij wild of als dessert met roomijs tijdens de feestdagen. Gewoon tussendoor met stoofvlees kan natuurlijk ook.

Lees meer »

Het Brabants worstenbroodje

Een goed Brabants worstenbroodje bakken valt niet mee. Tijdens mijn studie heb ik jarenlang bij een bakker gewerkt. De worstenbroodjes van toen zijn niet meer te koop of onbetaalbaar geworden. Ik ben dus aan het experimenteren geslagen om een worstenbroodje te creëren van dezelfde kwaliteit. Met dit recept kom ik aardig in de buurt. 

Lees meer »

Gebakken sliptong met garnalen dille saus

Een lekker visreceptje waar je je vingers bij aflikt, eenvoudig te bereiden maar toch goed voor een feestmaaltijd. Bij een goed gebakken sliptongetje schep je de vis zo van de graat. Heb je last van de kleine vingraatjes dan knip je die er toch gewoon af voor het bakken.

Lees meer »