Vichyssoise
Deze romige soep van prei, aardappel en room wordt koud geserveerd en is al decennia een vaste waarde in de klassieke keuken. Oorspronkelijk Frans met een Amerikaanse twist, is Vichyssoise geliefd om zijn zachte textuur en subtiele smaak. Ideaal als elegante opener voor een zomerse lunch of diner.
Vissoep di Pepe
Vandaag had ik zin in een lekker vissoepje. Ik was de groenten al aan het snijden toen ik erachter kwam dat de visbouillon op was. Goede raad is duur maar niet getreuzeld. Er lagen nog wat gamba`s in de diepvries. Tot mijn verrassing een eenvoudig te bereiden heerlijk soepje wat ik vast en zeker vaker zal maken.
Maaltijdsoep van wortel en venkel
5 feb. 2024 18:53
Oorspronkelijk kwamen de eerste (witte) wortelen uit Afghanistan en zijn door de V.O.C. naar Nederland overgebracht. De Nederlandse agrarische sector liep toen al enorm voor op die van de rest van Europa. De Nederlandse boeren slaagden erin om een oranje variant te telen.
Courgette soep
Courgettesoep is zo’n gerecht dat je keer op keer wilt maken. Niet alleen omdat het snel en eenvoudig is, maar vooral omdat het licht, voedzaam en heerlijk zacht van smaak is. Courgette bevat slechts 16,7 kcal per 100 gram, maar zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Die vezels stimuleren de spijsvertering én zorgen voor een aangenaam verzadigd gevoel.