Aardappeltrio met gerookte vis

Zeer smakelijk bijgerecht voor een feestelijke maaltijd. Bij ons vaste prik met kerst. De puree is extra romig en heerlijk op smaak gebracht met bieslook en gerookte vis.

Lees meer »

Verdure al forno

Dit recept heb ik gekregen van Nicolle een klasgenote van de middelbare school. Het recept is echt de moeite waard om bij voorbeeld een Italiaans hoofdgerecht te complementeren en zo een fantastische Italiaanse maaltijd te bereiden.

Lees meer »

Rood gestoofde stoofpeertjes

Roder als deze rood gestoofde stoofpeertjes zul je ze niet krijgen. Een fantastisch bijgerecht voor bij wild of als dessert met roomijs tijdens de feestdagen. Gewoon tussendoor met stoofvlees kan natuurlijk ook.

Lees meer »

Sperziebonenbrood

5 feb. 2024 19:11

Sperziebonen zijn erg gezond, bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van vitamine B1, B2, B6, C, K, foliumzuur, kalium, ijzer, calcium, magnesium en koper3. Daarnaast verlagen ze het LDL-cholesterol en dat is goed voor de bloedvaten.

Lees meer »

 

Zoetzure augurken

5 feb. 2024 20:47

Augurken zijn een soort komkommers die oorspronkelijk uit India komen, maar al eeuwenlang in Europa worden verbouwd. Het inmaken van augurken wordt in verschillende landen gedaan, zoals Nederland, Duitsland, Polen, Rusland en de Verenigde Staten. Elke regio kent zijn eigen recepten en smaken. Hier houden we vooral van de zoetzure variant.

Lees meer »

Surinaams zoetzuur

5 feb. 2024 21:02

Zuurgoed is een typisch Surinaams bijgerecht dat bij bijna elke maaltijd op tafel komt. Het is friszuur van smaak en is lekker bij de soms pittige Surinaamse gerechten. Het zuurgoed wordt vaak gemaakt van komkommer en/of rode ui, die in de azijn worden gelegd. Zuurgoed is makkelijk te maken en in de koelkast een week houdbaar. Superlekker bij onder meer Surinaamse bami en nasi..

Lees meer »