Courgette capricciose

 

Zucchine Capricciose klinkt als een gerecht met een eigen willetje; speels, verrassend en typisch Italiaans.  Dit recept, afkomstig uit de zilveren lepel is een ode aan eenvoud met karakter; dunne plakjes courgette, op smaak gebracht met ansjovis, knoflook en azijn, die samen een pittig en fris bijgerecht vormen. Perfect als antipasto, bij gegrild vlees of als lichte lunch met ciabatta. De naam zegt het al: eigenzinnig, maar onweerstaanbaar. Maak het, proef het, en laat je verrassen door de flair van dit gerecht

Lees meer »

Aardappeltrio met gerookte vis

Zeer smakelijk bijgerecht voor een feestelijke maaltijd. Bij ons vaste prik met kerst. De puree is extra romig en heerlijk op smaak gebracht met bieslook en gerookte vis.

Lees meer »

Verdure al forno

 

Dit recept heb ik gekregen van Nicolle een klasgenote van de middelbare school. Het recept is echt de moeite waard om bij voorbeeld een Italiaans hoofdgerecht te complementeren en zo een fantastische Italiaanse maaltijd te bereiden.

Lees meer »

Rood gestoofde stoofpeertjes

 

Roder als deze rood gestoofde stoofpeertjes zul je ze niet krijgen. Een fantastisch bijgerecht voor bij wild of als dessert met roomijs tijdens de feestdagen. Gewoon tussendoor met stoofvlees kan natuurlijk ook.

Lees meer »

Sperziebonenbrood

 

Sperziebonen zijn erg gezond, bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van vitamine B1, B2, B6, C, K, foliumzuur, kalium, ijzer, calcium, magnesium en koper3. Daarnaast verlagen ze het LDL-cholesterol en dat is goed voor de bloedvaten.

Lees meer »

 

Zoetzure augurken

 

Zelf augurken inmaken is niet alleen een heerlijke manier om je oogst te bewaren, het is ook een traditie die teruggaat tot ver voor onze tijd. Wist je dat augurken net als de eerste wortelen oorspronkelijk uit Afghanistan kwamen?

Lees meer »

Surinaams zoetzuur

 

Zuurgoed is een typisch Surinaams bijgerecht dat bij bijna elke maaltijd op tafel komt. Het is friszuur van smaak en is lekker bij de soms pittige Surinaamse gerechten. Het zuurgoed wordt vaak gemaakt van komkommer en/of rode ui, die in de azijn worden gelegd. Zuurgoed is makkelijk te maken en in de koelkast een week houdbaar. Superlekker bij onder meer Surinaamse bami en nasi..

Lees meer »