Rundvlees spies met mosterdmarinade

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 22:21

Een heerlijke zomer spies voor op de barbecue eenvoudig te bereiden en lekker pittig. Aan te bevelen met geroosterde sjalotjes.

Ingrediënten: voor 4 personen

Rundvlees;

  • 300 gr biefstukpuntjes of evenzoveel kogelbiefstuk in blokjes gesneden
  • 2 el rode wijnazijn.
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 scheutje tabasco of ½ spaans pepertje of 1 mespunt cayennepeper

Groenten;

  • 1 rode papika in grove stukken gesneden
  • 1 (rode) ui in grove stukken gesneden
  • Gehalveerde teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • Zout peper

Voorbereiding

Rundvlees;

Roer de wijnazijn, honing, mosterd, olie en kruiden door elkaar. Voeg de biefstukjes als laatste toe. Laat ze op een koele plaats minimaal een half uurtje marineren

Groenten;

Roer de olijfolie, zout en peper goed doorheen met de stukjes paprika en/of ui en/of knoflook etc. Laat dit eveneens een half uurtje rusten

Bereiding

Rijg de biefstukjes met de groenten afwisselend op houten of metalen pennen. Rooster de biefstukjes op hoog vuur in een min of 5 bruin van buiten en rose van binnen. Halverwege de roostertijd slechts 1x draaien. Laat ze even rusten.

Serveren

Met knoflook of maître d`hôtel boter en knapperig versgebakken stokbrood.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.