Inrichten van de nieuwe tuinkas

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 15:41

De afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met het inrichten van de nieuwe tuinkas. Als eerste heb ik de regenton aangesloten. Ik wil hierop nog een stuk slang aansluiten en door de fundatie voeren zodat ik de planten in de kas eenvoudig water kan geven.

Omdat de kas zo'n beetje op het laagste stuk grond staat in mijn tuin heb ik de betonnen fundatie wat hoger laten plaatsen zodat de bodem in de kas wat opgehoogd kan worden. Echter voordat ik met het ophogen kon beginnen heb ik eerst een stabiel middenpad aangelegd. Ik kon hiervoor mooi het overschot wit zand gebruiken van de bestrating rondom het tuinhuis dat sowieso uit de kas verwijderd moest worden. De grindtegels voor dit pad heb ik met de onderzijde naar boven gelegd zodat ze eenvoudiger te reinigen zijn. Al met al is er ruim 1m3 zand ingegaan met nog eens een halve m3 compost.

Als laatste was de werktafel aan de beurt. Die heb ik gemaakt van houtmaterialen die de vorige eigenaar op de tuin had achtergelaten. Alles is beter dan het zo maar weg te laten rotten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.