Home » Pepe's Cooking Place » Pepe's kookboek » Nasi Goreng Marine

Nasi Goreng Marine

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 16:48

Elke woensdag en tijdens de vlootdagen serveert de Koninklijke Marine deze inmiddels beroemde Nasi Goreng aan alle manschappen

Ingrediënten         

  • 500 gram rijst
  • 200 gram varkens of kippenvlees
  • Margarine of slaolie
  • 3 Geklutste eieren
  • 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel)
  • 150 gram gerookt spek
  • 150 gram magere ham
  • 50 gram prei
  • 2 grote uien
  • 1 ui knoflook
  • Maggi-aroma uit het flesje

Naar smaak

  • Lombok (spaanse peper)
  • Sambal oelek,
  • Knoflook uitje
  • Trassi bakar
  • Ve-tsin

Voorbereiding

  1. Kook de rijst gaar en droog. Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst,anders loopt U kans dat de nasi nat en klef wordt en zich slecht laat bakken.
  2. Snij het varkens/kippenvlees, het rookspek, de ham en de als omeletten gebakken eieren in reepjes van ongeveer 1,5 cm.
  3. Was de prei en snij deze in ringen.
  4. Snij de uien in niet al te fijne stukjes
  5. Hak 4 teentjes van de knoflook fijn.

Bereiding

Verhit wat olie in de pan. Kruid het varkens/kippenvlees met wat zout en peper en bak het krokant. Schep het vlees uit de olie en bak vervolgens de reepjes gerookt spek en daarna de gesneden uien. laat de laatste uitlekken in een kommetje.

 

Verwijder een deel van de olie uit de pan totdat je 2 eetlepels overhoudt. Bak hierin vervolgens de knoflook en een beetje trassi (garnalenpasta). Voeg de gekookte rijst toe en bak deze onder voortdurend omscheppen op een niet al te hoog vuur. Voeg een kleine halve eetlepel maggi aroma toe. Als de rijst gaat kleuren voeg dan een theelepeltje sambal oelek toe.

 

Voeg vervolgens het varkens/kippenvlees toe met de uitjes, zet het vuur op een laag pitje en bak het vlees even mee, voeg nu ook de uitgebakken stukjes gerookt spek toe.

 

Meng de reepjes ham en omelet onder de nasi en als alles goed in de rijst is verdeeld als laatste de gesneden prei. 1 á 2 theelepeltjes vetsinpoeder toevoegen (Ve-tsin is een smaakversterker), en vervolgens de nasi goreng nog even goed omzetten

Serveren

In plaats van reepjes omelet kunt u desgewenst een eitje bakken en het bord met nasi goreng serveren. Gebruik verder als garnituur kroepoek oedang, gesneden augurkjes, gesneden komkommer en gesneden tomaat en een mespunt sambal.

 

Drink er een lekker koud biertje bij of gekoeld water met een ijsklontje.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.