Aardappeltrio met gerookte vis

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 20:49

Zeer smakelijk bijgerecht voor een feestelijke maaltijd. Bij ons vaste prik met kerst. De puree is extra romig en heerlijk op smaak gebracht met bieslook en gerookte vis.

Ingrediënten: voor 4 personen;

  • 10 grote aardappelen
  • ¼ dl room
  • ¾ dl crème fraiche
  • ½ dl mayonaise
  • Gesnipperde bieslook
  • Peper en zout
  • 50 gr gerookte zalm
  • 50 gr gerookte paling
  • 30 gr zalmeitjes

Voorbereiding

  • Snijd de zalm en paling in zeer fijne Julienne.
  • Kook de aardappelen.

Bereiding

Maak een romige puree van de aardappelen, de room, crème fraiche en mayonaise. Voeg vervolgens de bieslook toe. Breng de puree op smaak met een beetje zout.

Meng 1/3 van de puree met zalmsnippers en 1/3 met de paling.

Serveren

Doe de 3 delen op aparte schaaltjes, of maak met een spuitzak toefjes op voorverwarmde borden. Garneer het basismengsel met de zalmeitjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.