Sjaslik di Pepe

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 23:52

Een eenvoudige, snel te bereiden en verbazend lekkere spies voor op de barbecue.

Ingrediënten: voor 4 personen;

  • 4 varkensoesters
  • 1 flink stuk salami
  • 4-6 middelgrote augurken
  • 1 rode en groene paprika
  • 2 el Olijfolie
  • Zout en peper

Voorbereiding

Snij het varkensvlees in blokjes van ca 2 cm

Snij de salami in plakken van 2 cm en snij ze vervolgens doormidden

Laat de augurken uitlekken en snij ze in drie of vieren afhankelijk van de grootte

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snij ze vervolgens in grove stukken. Marineer de paprika’s minimaal en half uurtje in de olijfolie met wat zout en peper.

Houten pennen weken in water

Bereiding

Bestrooi de stukjes varkensoester met zout en peper.

Prik op houten of metalen pennen afwisselend de paprika, salami, augurk en varkensoester. (tip; Begin steeds met en stuk paprika en sluit hiermee ook af zodat alles stevig op de pen blijft zitten)

Gril de spiesen op de barbecue totdat het varkensvlees gaar is. Regelmatig draaien.

Serveren

Met een aardappelsalade.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.