Dompel je onder in de zachtheid van huisgemaakte gnocchi di ricotta e spinaci, een gerecht dat comfort en verfijning perfect in balans brengt. Deze luchtige bolletjes zijn een ode aan de eenvoud van de Italiaanse keuken, boordevol smaak en groen geluk. Geserveerd met gesmolten (salie)boter of een lichte bechamel transformeren ze elke lunch of lichte avondmaaltijd tot een mediterraan moment van genot.

Ingrediënten
- 1 kg spinazie
- 350 g ricotta
- 2 eidooiers, losgeklopt
- 4 eetlepels Parmazaan, vers geraspt
- Bloem
- 50 g (salie)boter, gesmolten
- Zout en peper
Bereiding
- Was de spinazie, kook de blaadjes in 5 min met aanhangend water, laat ze uitlekken, knijp er zoveel mogelijk vocht uit, hak ze fijn en doe ze in een kom
- Voeg de ricotta, de helft van de Parmazaan en de eidooiers toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak ballen en bestuif deze licht met bloem
- Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook, leg een paar gnocchi tegelijk in de pan en haal ze er met een schuimspaan uit zodra ze boven komen drijven.
- Laat ze goed uitlekken en leg ze in een warme schaal.
Serveren
Serveer de gnocchi met spinazie op borden of in een mooie schaal. Schenk er de gesmolten boter over en bestrooi ze met de rest van de Parmazaan of dien ze op met een lichte bechamel. Wijnsuggestie; Een frisse fruitige rosé.
Mogelijke toppings;
- Geroosterde walnoten of pijnboompitten voor een knapperige bite
- Salieboter (Smelt boter in een pannetje op laag vuur en laat het wat kleur krijgen, voeg 15 blaadjes salie toe op 100 g boter en doe er wat zout bij. Wacht tot de blaadjes knapperig zijn, haal de pan van het vuur en dien de saus meteen op)
Reactie plaatsen
Reacties