
Herfst geluk
Laat je verrassen door een lunch die herfstwarmte en Italiaanse charme samenbrengt. De sandwich di zucca alla mozzarella is geen gewone sandwich - het is een smeuïge symfonie van geroosterde pompoen en romige mozzarella, omhuld met de subtiel geur van tijm en een gouden korstje uit de oven. Perfect als je iets bijzonders op tafel wil zetten dat zowel voedzaam als elegant is.
Ingrediënten
- 600 gr pompoenvlees in 1,5 cm dikke plakken
- 25 g boter + extra voor de schaal
- 1 takje verse tijm (alleen de blaadjes)
- 300 g mozzarella, in dunne plakjes
- 40 gr parmazaan, vers geraspt
- Zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter een ovenschaal
- Leg elke plak pompoen op een groot stuk aluminiumfolie, bestrooi het met zout en tijm, vouw de folie dicht en druk de randjes goed aan. Steek vervolgens de pakketten op een bakplaat 30 min in de oven
- Haal de pompoen schijven uit de oven, maak sandwiches van 2 plakken pompoen met mozzarella ertussen en leg ze in de ovenschaal
- Bestrooi de sandwiches met parmazaan en leg er klontjes boter op. Zet ze 10 minuten terug in de oven
Serveren
Serveer voor een herfst lunch op een houten plank met verse kruiden als tijm en basilicum voor een rustieke uitstraling. Wijn suggestie; een licht rode wijn als Pinot Noir.
Mogelijke toppings
- Een drupje truffelolie voor extra diepgang
- Geroosterde walnoten of pijnboompitten voor crunch en nog meer herfst
Reactie plaatsen
Reacties