Home » Pepe's Cooking Place » Pepe's kookboek » Licht geschroeide Coquille Saint-Jacques op toast

Licht geschroeide Coquille Saint-Jacques op toast

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 11:51

Een heerlijk voorgerechtje dat straalt van de eenvoudigheid, waardoor de fijne en pure smaak van de Coquille goed bewaard blijft.

Ingrediënten

  • 6 St. Jacobsschelpen
  • 3 sneetjes wit casinobrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout, peper
  • 25 gr boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels zalmeitjes
  • blaadjes kervel 

Voorbereiding

Oranje kuit van St. Jakobsschelpen snijden en wit deel van schelpdier halveren. Met 1 eetlepel olie besprenkelen en met zout en peper bestrooien.Afgedekt 2 uur in koelkast zetten.

Bereiding

Uit brood 12 rondjes steken en in hete boter knapperig bakken. In achtergebleven bakvet St. Jakobsschelpen en kuit 1/2 minuut (zeer kort dus) rondom licht schroeien. Met citroensap besprenkelen.

Serveren

Op toast rondjes plakje St. Jakobsschelp leggen. Garneren met kuit, zalmeitjes en kervel.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.