Home » Pepe's Cooking Place » Pepe's kookboek » Kipspiesjes met salsa

Kipspiesjes met salsa

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 12:07

Door gebruik van een pakje met stukjes tomaat heb je dit pittige Mexicaanse gerechtje in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten

Kipfilet

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • ¼ tl Tabasco
  • 1 el olijfolie

Salsa

  • 400 g tomaten in blokjes uit een pak.
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ rode ui of kleine gewone ui gesnipperd
  • 2 tl milde chilipoeder
  • Zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el verse gesneden koriander
  • 1 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen

Voorbereiding

Week satéstokjes minimaal 10 min in water. Rijg de blokjes kip aan de sate stokjes. Meng de tabasco met de olijfolie.

Bereiding

Salsa

Meng alle ingrediënten m.u.v. het citroensap voor de Salsa dooreen. Laat het min. 15 minuten rusten en voeg dan de citroensap toe.

Kipfilet

Bestrijk de kipspiesen met het tabasco/olie mengsel en leg ze op een hete plaats op de barbecue. Draai en bestrijk ze regelmatig tot ze gaar zijn, ca 10 min.

Serveren

Serveer de kipspiesen met de salsa en tortillachips

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dank je wel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.