Roerei met tuinkruiden

Dit receptje lijkt eenvoudiger dan het is, maar oefening baart kunst. Met de onderstaande instructievideo zal het best wel lukken. Het is in ieder geval de moeite waard

Lees meer »

Rood gestoofde stoofpeertjes

Roder als deze rood gestoofde stoofpeertjes zul je ze niet krijgen. Een fantastisch bijgerecht voor bij wild of als dessert met roomijs tijdens de feestdagen. Gewoon tussendoor met stoofvlees kan natuurlijk ook.

Lees meer »

Het Brabants worstenbroodje

Een goed Brabants worstenbroodje bakken valt niet mee. Tijdens mijn studie heb ik jarenlang bij een bakker gewerkt. De worstenbroodjes van toen zijn niet meer te koop of onbetaalbaar geworden. Ik ben dus aan het experimenteren geslagen om een worstenbroodje te creëren van dezelfde kwaliteit. Met dit recept kom ik aardig in de buurt. 

Lees meer »

Gebakken sliptong met garnalen dille saus

Een lekker visreceptje waar je je vingers bij aflikt, eenvoudig te bereiden maar toch goed voor een feestmaaltijd. Bij een goed gebakken sliptongetje schep je de vis zo van de graat. Heb je last van de kleine vingraatjes dan knip je die er toch gewoon af voor het bakken.

Lees meer »

Snoek met peterselieboter

Elke keer als ik dit gerecht weer zie moet ik denken aan die koude najaarsdag dat ik een snoekje ving van 60 cm. Kleumend van de kou moest ik het beestje ook nog schoonmaken. Later op de avond kwam het helemaal weer goed.

Lees meer »

Pollo alla pizzaiola

De Italianen weten de mooiste recepten te maken. Dit is een fantastisch basisrecept dat je naar eigen smaak heerlijk kunt aanpassen met diverse verse kruiden en andere smaakmakers.

Lees meer »

Mosselen di Pepe

Lekkere Zeeuwse mosselen op zijn Spaans bereid met spekjes en knoflook. Serveer ze met een eenvoudig krokant stokbroodje en je hebt een topmaaltijd voor een gezellig avondje tafelen met vrienden.

Lees meer »

Verdure al forno

Dit recept heb ik gekregen van Nicolle een klasgenote van de middelbare school. Het recept is echt de moeite waard om bij voorbeeld een Italiaans hoofdgerecht te complementeren en zo een fantastische Italiaanse maaltijd te bereiden.

Lees meer »