Sperziebonenbrood

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 19:11

Sperziebonen zijn erg gezond, bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van vitamine B1, B2, B6, C, K, foliumzuur, kalium, ijzer, calcium, magnesium en koper3. Daarnaast verlagen ze het LDL-cholesterol en dat is goed voor de bloedvaten.

Ingrediënten

  • 300 gr geschilde aardappelen
  • 400 gr schoongemaakte sperziebonen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4-5 eetlepels vers broodkruim
  • 1 wit kadetje
  • 4 eetl. melk
  • 1 theel. marjolein
  • 2-3 eieren, licht geklutst
  • 50 gram geraspte Parmezaan
  • Peper en zout

Bereiding

Zet de oven op 180 graden. Kook de aardappelen met een beetje zout en stamp ze tot een fijne puree. Kook de sperziebonen met een beetje zout beetgaar. Laat ze afkoelen en uitlekken en snij ze vervolgens in kleine stukjes. Haal het zachte broodkruim uit het kadetje, doe het in een kom, giet er de melk bij en laat het ongeveer 10 min wellen. Giet het af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. 

Doe de vochtige kruimels, sperziebonen, marjolein, eieren, Parmezaan en olijfolie bij de puree, voeg nog een beetje zout en peper toe en roer alles goed dooreen. 

Kwast een broodblik in met wat olijfolie en strooi hierin een laagje broodkruim. Schep het mengsel met sperziebonen in het blik en zet het ca 50 minuten in de oven. Laat het even afkoelen en stort het vervolgens op een warme schaal. Direct serveren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.