licht, voedzaam en verrassend veelzijdig
Courgettesoep is zo’n gerecht dat je keer op keer wilt maken. Niet alleen omdat het snel en eenvoudig is, maar vooral omdat het licht, voedzaam en heerlijk zacht van smaak is. Courgette bevat slechts 16,7 kcal per 100 gram, maar zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Die vezels stimuleren de spijsvertering én zorgen voor een aangenaam verzadigd gevoel.
zacht gestoofd komt de courgette volledig tot zijn recht. De eieren geven een zachte romige consistentie aan de soep en wordt op smaak gebracht met parmazaan Serveer het als lunch, voorgerecht of lichte avondmaaltijd. met een stukje brood, een topping van geroosterde pijnboompitten of een lepeltje kruidenolie, en je hebt een kom vol comfort.
Deze courgettesoep is een ode aan Italiaanse eenvoud en als zo vaak in de Italiaanse keuken: eenvoud is allesbehalve saai.

Ingrediënten
- 3 eetl. olijfolie
- 6 courgettes in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 40 gr. geraspte parmezaan
- 1 bosje basilicum fijn gehakt
- peper en zout
Bereiding
- Verhit op laag vuur de olie in een zware gietijzeren pan (dutch oven). Bak de courgette blokjes in ca 5 minuten onder regelmatig omzetten licht goudbruin.
- Giet er vervolgens voldoende kokend water bij totdat de blokjes net onderstaan. voeg peper en zout toe. Leg een deksel op de pan en laat ze 25 minuten tegen de kook staan tot ze zacht geworden zijn.
- Kluts de eieren met parmezaan, basilicum en een snufje zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en giet het eimengsel erbij. Roer even en zet de pan terug op het vuur.
- Warm de soep nog een paar minuten goed door en serveer direct.
Serveren
Serveer als
-
Lichte avondmaaltijd: met ciabatta of een sneetje geroosterd volkorenbrood.
-
Voorgerecht: Perfect als lichte starter bij een (Italiaans) diner
-
Lichte lunch: Combineer met een frisse salade van rucola, tomaat en balsamico
-
In een glaasje: Voor feestelijke gelegenheden kun je de soep koud serveren in kleine glaasjes als amuse of borrelhapje.
Mogelijke toppings
-
Geraspte Parmezaanse kaas – voor een hartige, umami boost
-
Kiemgroenten of rucola: Voor een frisse, peperige afwerking
-
Krokante spekjes – voor wie van een hartige bite houdt
-
Een lepel crème fraîche – maakt de soep extra romig
Reactie plaatsen
Reacties