Ei met venkel en mozzarella

Gepubliceerd op 3 augustus 2025 om 07:36

La vita è bella

Ontdek de eenvoudige charme van de Italiaanse keuken met; Finocchi al forno con mozzarella e uova. Een perfecte balans, tussen zachte eieren, romige mozzarella en de verfijnde anijssmaak van venkel, maakt dit recept tot een verrukkelijke verrassing op je bord. Ideaal als lichte lunch of als onderdeel van een uitgebreid brunchmenu. Met slechts een paar ingrediënten tover je in korte tijd een gerecht dat comfort en Italiaanse elegantie combineert.

Ingrediënten

  • 800 g venkelknol
  • 50 g boter + extra voor de schaal
  • 200 g mozzarella, in dunne plakjes
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels Parmezaan, vers geraspt
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en beboter een ovenschaal
  2. Kook de venkel in ca 15 min in water met zout beetgaar, laat de knollen uitlekken en hak ze fijn
  3. Smelt boter in een koekenpan, voeg de venkel toe, doe er zout en peper bij en bak op niet al te hoog vuur de venkel lichtbruin
  4. Schep de venkel in de beboterde ovenschaal, leg er de plakjes mozzarella op en breek daarop de eieren
  5. Bestrooi alles met Parmezaan en zet het gerecht in de oven tot de kazen gesmolten zijn

Serveren

Serveer voor een zomerse lunch met focaccia en een simpele, frisse rucola salade met citroenolie en wat parmezaanse kaas. Wijn suggestie; droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Soave

 

Mogelijke toppings

  • Verse basilicum en peterselie voor een fris groen accent
  • Een snufje chilivlokken voor wat extra pit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.